03.08.2021
Lauri Laakso

PAINE-EROJEN MITTAUS, MIKSI SE ON TÄRKEÄÄ?


Väärät painesuhteet voivat aiheuttaa mittavaa haittaa rakennukselle sekä henkilöille rakennuksen sisällä. Pahimmillaan rakennuksen paine-erot ovat niin suuria, että ulko-ovien avaus vaikeutuu. Tämä koetaan haitaksi etenkin ikäihmiset kohdalla. Pitkäaikainen väärä painesuhde myös kostuttaa ja homehduttaa rakenteet.

LUE LISÄÄ
13.03.2020
Lauri Laakso

ILMANVAIHTOKONEEN LÄMMÖNTALTEENOTON HUURTUMINEN


Korkean hyötysuhteen lämmöntalteenottolaitteisto on herkempi huurtumaan ja jäätymään. Jäätymisherkkyys vaihtelee voimakkaasti ja on monen tekijän summa Asiantuntijamme Lauri Laakso kertoo, mitkä tekijät vaikuttavat huurtumiseen käytännössä.

LUE LISÄÄ
03.03.2020
Miki Tavast

COVID-19 JA N95-HENGITYSSUOJAINTEN TESTAUS TERVEYDENHUOLLON TYÖNTEKIJÖILLÄ


Vuoden 2019 koronavirus (COVID-19) luokiteltiin WHO:n toimesta pandemiaksi keskiviikkona 11.3. ja on muodostumassa kansainväliseksi hätätilanteeksi, johon terveydenhoitolaitokset ja työntekijät valmistelevat maailmanlaajuisesti. Taudin levitessä myös Suomessa terveydenhuollon työntekijöiden tulee voida luottaa käyttämiinsä hengityssuojaimiin. 

LUE LISÄÄ
15.11.2018
Lauri Laakso

ILMANVAIHTOKONEideN RUNGON OMINAISUUKSISTA


Asiantuntijamme Lauri Laakso käy läpi blogissaan ilmanvaihtokoneen runkojen teknisiä ominaisuuksia EN1886 standardin pohjalta.


LUE LISÄÄ
31.8.2018
Mikko Sinisalo

Varaudu alkavaan lämmityskauteen


Illat pimenevät ja säät viilenevät. On aika kaivaa kaappien kätköistä karvahatut ja kaulahuivit. Vaikka paksu vaatekerros lämmittääkin mukavasti, on silti syytä kääntää katse tulevaan lämmityskauteen. Asiantuntijamme Mikko Sinisalo kirjoittaa, mitä kiinteistöjen ylläpidon kannalta on tärkeä tehdä.


LUE LISÄÄ
9.5.2018
Johanna Hokkanen

Olemme aistillisia, suojellaan sitä!


Kuulo on tärkeä aisti jokapäiväisessä elämässä. Yleisten tilojen taustamelu häiritsee ja väsyttää ihmiset työpaikoilla, ja pahimmassa tapauksessa se voi aiheuttaa jopa pysyviä terveyshaittoja, kuten kuulon alenemista. Asiantuntijamme Johanna Hokkanen kirjoittaa melun mittaamisen ja säätelemisen tärkeydestä työpaikoilla.

LUE LISÄÄ
11.12.2017
Olli Mäkelä

Kiitos sisäilma-aamiaiseen osallistuneille!


Sisäilma-aamiainen on Teknocalorin järjestämä talotekniikan ammattilaisten kohtaamishetki, jossa aamiaisen lomassa vaihdetaan kuulumisia ja tutustutaan Teknocalorin edustamiin sisäilmaratkaisuihin ja -tuotteisiin. Olli Mäkelä raportoi 28.11.2017 ensimmäistä kertaa järjestetystä tapahtumasta.

LUE LISÄÄ
5.7.2017
Aleksi Niemistö

MMA lahjoitti venttiilejä uuteen lastensairaalaan


Vuonna 2013 alkanut Uusi Lastensairaala -projekti etenee suunnitelmien mukaisesti. Sairaalan ensimmäinen osa on tarkoitus saada valmiiksi vuoden 2017 loppuun mennessä ja ensimmäiset pienet potilaansa uusi lastensairaala ottaa vastaan vuoden 2018 aikana. Teknocalorin maahantuoma MMA lahjoitti venttiilit isoon rakennusprojektiin.

LUE LISÄÄ
12.6.2017
Vesa Joutsenvuori

Uusi suodatinstandardi auttaa valitsemaan oikean suodattimen


Vuoden 2017 alusta suodatinteollisuus on alkanut siirtyä suodatinten uuteen globaaliin testaus- ja luokitusstandardiin SFS-EN ISO 16890, jossa mukana ovat Eurooppa, USA ja Kiina. Suodatinasiantuntijamme Vesa Joutsenvuori kertoo, mistä uudessa standardissa oikeastaan on kysymys, ja miten se tulee vaikuttamaan oikeanlaisen suodattimen valintaan asiakkaan näkökulmasta.

LUE LISÄÄ
2.5.2017
Johanna Hokkanen

Langaton tiedonsiirto mittalaiteteknologiassa


Miten ilmanvaihdon mittaus ja 900-luvulla elänyt viikinkikuningas liittyvät toisiinsa? Mittalaiteasiantuntija Johanna Hokkanen avaa mittausmaailman uusia tuulia ja puhuu langattomasta tiedonsiirrosta sekä datan keräämisestä useista eri lähteistä samanaikaisesti. Talotekniikan alueella mittalaitteet ovat yksi teknisen kehityksen edelläkävijöistä.

LUE LISÄÄ
.
7.2.2017
Lauri Laakso

Eurovent-sertifioitu hygieniamallinen ilmanvaihtokone


Tavanomaista korkeampaa hygieniaa vaativissa kohteissa ilmanvaihtokoneiden erityisominaisuudet on perinteisesti määritelty kansallisilla vaatimuksilla ja standardeilla. Syksystä 2016 alkaen Eurovent-sertifiointi on kuitenkin tullut mahdolliseksi myös hygieniamallisille ilmanvaihtokoneille, ja asiantuntijamme Lauri Laakso kertoo, mitä se tarkoittaa käytännössä.

LUE LISÄÄ
Lataa
Lataa