Miki Tavast 

COVID-19 ja N95-hengityssuojainten testaus terveydenhuollon työntekijöillä


Vuoden 2019 koronavirus (COVID-19) luokiteltiin WHO:n toimesta pandemiaksi keskiviikkona 11.3. ja on muodostumassa kansainväliseksi hätätilanteeksi, johon terveydenhoitolaitokset ja työntekijät valmistautuvat maailmanlaajuisesti. Taudin levitessä myös Suomessa terveydenhuollon työntekijöiden tulee voida luottaa käyttämiinsä hengityssuojaimiin. On elintärkeää valmistella ja kouluttaa terveydenhuollon työntekijöitä vastaamaan uhkaan.

Yksi kriittinen askel terveydenhuollon työntekijöiden turvallisuuden varmistamisessa on N95:den kaltaisten hengityssuojainten testaaminen. CDC:n mukaan N95-hengityssuojainten tehokkuus suojata ilmassa leviäviltä taudeilta on erittäin riippuvainen asianmukaisesta sopivuudesta ja käytöstä.


Voitko luottaa kvalitatiiviseen tiiveystestiin?


Hengityssuojainten testaamiseksi monet terveydenhoitolaitokset käyttävät manuaalisia ja aikaa vieviä kvalitatiivisia menetelmiä. Näillä menetelmillä tiiveystestaajien on luotettava ihmisen aisteihin ja käyttäjän ilmoittamaan palautteeseen määrittääkseen, onko maski oikein sovitettu. Koska laadullinen tiiveystestaus on manuaalinen prosessi, sopivuustestien suorittamisessa ja näiden testien laadussa voi olla huomattavia eroja. Kvantitatiivinen hengityssuojaimen tiiveystesti eliminoi kvalitatiivisiin testausmenetelmiin liittyvän epävarmuuden ja subjektiivisuuden sekä tarjoaa käyttäjille objektiivista tietoa hengityssuojaimen sopivuudesta.

PortaCount hengityssuojainten tiiveystestauslaitteisto


PortaCount-tiiveystestauslaittestolla voi suorittaa objektiivisen tiiveystestin kaikille hengityksensuojaimille alle 2,5 minuutissa.

Tiiveystesti mille tahansa N95 hengityssuojaimelle


PortaCount-tiiveystestauslaitteisto on ainoa kvantitatiivinen mittausmenetelmä, joka toimii kaikkien eri mallisten ja merkkisten hengityssuojainten kanssa. Yksinkertaista tiiveystestausohjelmasi yhdellä johdonmukaisella, objektiivisella ja automatisoidulla testauksella.
Miten tehdä hengityssuojainten tiiveystesti 65% nopeammin?


PortaCount-tiiveystestauslaitteisto käyttää OSHA:n uusia CNC-protokollia ja on nopein markkinoilla oleva tiiveystesteri. Tiiveystestit voidaan suorittaa 65% nopeammin verrattuna kvalitatiivisiin menetelmiin. Kahdeksan tehtävän sijasta uusi protokolla vaatii vain neljä. Kokonaistiiveystesti kestää 2,5 minuutista 7 minuuttiin. Muita PortaCount-tiiveystesterin ajansäästöetuja laadullisiin testausmenetelmiin verrattuna ovat pienemmät valmistelu- ja asetusaika sekä automaattisesti tallentuvat testitiedot.
Yksinkertainen maskin valinta ja parempi koulutus


Jotta hengityssuojain toimisi oikein, sen tulee olla sopiva ja sitä on käytettävä oikein. Portacount-tiiveystestauslaitteiston FitCheck-tila antaa käyttäjille ja henkilöstölle mahdollisuuden nähdä reaaliajassa, kuinka hengityssuojain reagoi pukemisen ja säätämisen aikana, jolloin käyttäjät voivat arvioida hengityssuojaimen sopivuuden nopeasti ja sovittaa maskit parhaalla mahdollisella tavalla. Reaaliaikaiset mittaukset myös kouluttavat käyttäjiä osoittamalla heille, kuinka hengityssuojaimella saavutetaan paras istuvuus. Näin voidaan vähentää epäonnistuneita tiiveystestejä ja lisätään henkilöstön turvallisuutta.
Laitteisto hoitaa työn puolestanne


PortaCountin animoidut ohjeet opastavat käyttäjän jokaisen testin läpi ja kuvaavat liikkeiden oikeanlaisen suorittamisen. Harjoitusten suorittaminen tarkalleen oikealla tavalla auttaa laitteistoa tunnistamaan heikosti sopivat hengityssuojaimet. Erinomaiset ja johdonmukaiset ohjeet helpottavat myös testin valvojan työtä ja vapauttavat häneltä resursseja muihin asioihin.
Miki Tavast

Tuoteryhmäpäällikkö – Puhdastilatekniikka
+358 10 820 1137
miki.tavast(a)teknocalor.fi
.
.
.
Lataa
Lataa